Anakardžiuose yra daug baltymų ir angliavandenių, vitaminų A, B2, B1, geležies. Sudėtyje yra vario, folinės rūgšties, magnio, kalio, fosforo, cinko. Vitaminai skatina baltymų ir riebiųjų rūgščių apykaitą organizme, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina imuninę sistemą. Šie riešutai, kaip pagalbinė priemonė, naudojami medžiagų apykaitos sutrikimams šalinti, dantų skausmui malšinti. Rekomenduojami besilaukiančioms moterims.
Sudėtis: Anakardžių riešutai.
Maistinė vertė: 100 g.
Energinė vertė: 574 kcal / 2403 kJ.
Riebalų - 46,35 g.
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 9,16 g
Angliavandenių - 30 g.
-iš kurių cukrų – 6 g
Baltymų – 15,31 g.
Druska – 0,016 g
Dydžiai: w240, w320, w450, WS.