Pekano-karijų riešutai yra vitamino E, baltymų ir nesočiųjų rūgščių (omega-6) šaltinis. Vitaminas E – svarbus antioksidantas, slopinantis daugelio kenksmingų medžiagų, sukeliančių riziką susirgti vėžiu, poveikį. Taip pat vitaminas saugo arterijų vidinę sienelę nuo kalkėjimo, atrosklerozės, skatina gyti žaizdas, stiprina organizmo imunitetą. Omega-6 riebiosios rūgštys užtikrina visavertį organizmo vystymasi ir sveikatą. Organizmas negali pasigaminti omega-6 iš kitų riebalų rūgščių, todėl privalo jų gauti su maistu. Jei organizmas omega-6 negauna, žmogui kyla pakankamai rimtų susirgimų grėsmė. Valgant šiuos riešutus sumažėja tulžies akmenų atsiradimo rizika. Jie taipogi mažina cholesterolio kiekį.
Sudėtis: Pekano riešutai.
Maistinė vertė: 100 g
Energinė vertė: 691 kcal / 2893 kJ.
Riebalų – 71,97 g
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 6,18 g
Angliavandenių – 13,86 g
-iš kurių cukrų – 4 g
Baltymų – 9,17 g
Druska – 0 g