Kedrų riešutuose yra įvairių medžiagų, pakeliančių darbingumą, gerinančių kraujo sudėtį, padedančių išvengti tuberkuliozės, mažakraujystės. Kedrai yra patys švelniausi, nes juose nėra ląstelienos, jie lengvai virškinami. Kedro riešutais ir aliejumi gydomos virškinimo organų ligos, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos erozijos, opos, ataugos. Šie riešutai turi daug jodo, stimuliuojančio medžiagų apykaitą, vitamino E, padedančio stiprinti moters imuninę sistemą, įvairių augalinių aliejų, reguliuojančių moteriškų hormonų veiklą. Kedrų riešutai gali pagelbėti ir vyriškajai lyčiai. Vyrai, kasdien valgydami po keliolika gramų kedrų riešutų, gali pagerinti savo potenciją.
Sudėtis: Kedro riešutai.
Maistinė vertė: 100 g.
Energinė vertė: 730 kcal / 3054 kJ.
Riebalų – 68,4 g.
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 4,9 g
Angliavandenių – 13,1 g.
-iš kurių cukrų – 3,6 g
Baltymų – 13,7 g.
Druska – 0,002 g