Saulėgąžų sėklos turtingos nesočiosiomis riebalinėmis rūgštimis, B grupės vitaminais, turi labai daug vitamino E, baltymų, riebalų, angliavandenių ir balastinių medžiagų. Šiame produkte gausu augalinių riebalų ir riebaluose tirpstančių vitaminų – A, D ir E. Polinesočiosios riebiosios rūgštys, esančios augaliniame aliejuje, padeda mažinti cholesterolio lygį kraujyje ir lėtina senėjimo procesus. Taip pat saulėgrąžų sėklos dailina odą ir gali sumažinti sutrikimus dėl pastojimo.
Sudėtis: Moliūgų sėklos.
Maistinė vertė: 100 g
Energinė vertė: 619 kcal / 2592 kJ
Riebalų – 57 g
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 6 g
Angliavandenių – 21 g
-iš kurių cukrų – 0 g
Baltymų – 17 g
Druska – 0,003 g